miercuri, 14 martie 2018

Afacerea 5 si 6 - din seria 100 Idei de afaceri cu castig relativ rapid

5. Serviciu de bona – sau baby sitter

Incepe un serviciu de bona – sau baby sitter. Daca iti place sa ai grija de sugari sau copii mici iti poti oferi serviciile ca bona. Poti avea grija de copii fie la tine acasa fie acasa la ei.
Cum sa incepi: Poti sa intrebi vecinii si prietenii daca au nevoie de o bona si le poti oferi lor serviciile sau si ei vor spune altora la randul lor si astfel afacerea ta va creste.

Pune anunturi peste tot in orasul tau despre faptul ca oferi acest serviciu. Poti pune un anunt in ziar (costa ceva dar nu garanteaza ca vei fi cautata ).

Important cand prestezi serviciul de baby-sitter: 
- Intotdeauna sa cunosti numerele de telefon ale parintilor si adresele unde vor fi plecati, numarul vecinilor, numarul de urgenta national sau local, politie, salvare etc in caz de urgente. 
- Ofera-le parintilor informatii complete despre tine si obtine informatii de la parinti despre copii legat de ceea ce le place, cand  e ora lor de culcare, jocuri favorite, ce mancare le place si ce nu le place. Asa se face in mod profesionist. 
- Fii draguta (buna, amabila) cu copiii si parintii – uneori poti obtine bani in plus. 
- Deasemeni asigura-te ca e casa curata si ca cei mici sunt in pat atunci cand parintii se intorc seara acasa.

Poti presta serviciul de bona cateva ore dupa scoala pentru a-i da mamei un timp de ragaz (sa se odihneasca) sau sa faca  ceva ce nu a avut timp, sau poate fi in diferite seri din saptamana. Pot fi cateva ocazii in care ti se va cere sa ramai peste noapte. 

Sunt o gramada de lucruri amuzante pe care le poti face pentru a-i amuza pe micuti. Mergi la bibioteca sau la librarie si ia cateva carti pentru cei mici. Va trebui sa stii cateva tehnici de prim ajutor. 

Deasemeni e bine sa fii bun la a primi instructiuni si la a le urma intocmai (asta e primul lucru pe care il fac parintii cand iti lasa copii in grija). 
Copii de 14 ani sau mai mari nu necesita neaparat supravegherea unui adult asa ca nu are sens sa te implici in directia respectiva. 

Verifica ce tarife au alte bone si poti face si tu la fel. Afacerea cu bone este o afacere cu un mare potential asa ca daca iti place, incepe cat mai curand. 

6. Serviciu de curatat gratare 

Serviciu de curatat gratare - oamenilor le place sa aiba gratare curate asa ca de ce sa nu fii platit sa faci treaba asta murdara pentru ei? 
Din ce in ce mai multi oameni au gratare fixe in curtile lor, construite din piatra sau metal, tip barbeque (gratar in engleza). Si cum in Romania gratarul este sport national ai putea face bani frumosi din curatarea lor (mai ales ca s-a incalzit si incepe sezonul). 
Deci vei avea nevoie de perii de curatat, apa cu detergent, si ceva de curatat resturile arse de pe el. 
Tine minte, cand ai terminat de curatat trebuie sa se usuce bine si apoi sa folosesti ulei de gatit ca sa ungi suprafata de gatit, dar numai la cererea proprietarului. 
Fa cativa fluturasi de reclama si mergi din poarta in poarta pentru a anunta oamenii ce poti face pentru ei. Stabileste un pret per gratar dar intreaba si cat ar da oamenii ca sa le cureti gratarul. 

Vezi si

Afacerile 1-2-3-4 din seria 100 de afaceri cu castig relativ rapid



 Daca ti-a placut una dintre ideile prezentate pana acum si esti interesat sa incepi poti cere consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau detalii pentru consiliere despre marketingul si promovarea afaceri sau despre afacerea in sine (planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .

Articol adaptat din www.mobincube.com si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA.

 Infiintari Firme Si PFA