marți, 3 noiembrie 2015

Programul START poate aduce firmelor NOU infiintate, pana la 100.000 de lei !

Programul START poate aduce firmelor NOU infiintate, pana la 100.000 de lei !
Lansat in 2013, Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START este menit sa incurajeze dezvoltarea IMM-urilor si cresterea performantelor acestora.
In cadrul programului, firmele pot beneficia de pana la 100.000 de lei (care sa reprezinte o contributie de maximum 80% din valoarea proiectului), urmand ca restul de 20% din valoarea proiectului, sa fie suportati de catre intreprinzator.
Banii obtinuti astfel de la stat pot fi cheltuiti in mai multe feluri, printre cheltuielile eligibile numarandu-se achizitiile de:
Echipamente tehnologice, aparate si instalatii de masura,Mijloace de transport in stricta legatura cu activitatea pe care s-a accesat programul,Licente, brete,francize, software,Echipamente IT (inclusiv licente necesare desfasurarii activitaii si sisteme audio-video),Spatii de lucru, de productie sau prestari servicii, Mobilier, aparatura birotica, sistem de protectie a valorilor umane si materiale, Instalatii specifice in scopul obtinerii unei economii de energie.
De asemenea, finantarile obtinute de la stat pot fi folosite si pentru realizarea unui site de prezentare (inclusiv costul domeniului si achizitionarea softului pentru comertul online), promovarea online a activitatilor, elaborarea si productie de materiale de promovare (nu mai mult de 15% din totalul cheltuielilor) sau pentru consultanta necesara intocmirii documentatiei de inscriere in program (a planului de afaceri).
Pentru accesarea programului START, firmele solicitante trebuie sa indeplineasca mai multe conditii :
Sa fie organizate ca SRL sau SRL-D, sa aiba cel multe 2 ani de inregistrarea la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie, sa aiba un administrator cu cel putin studii medii definitivate, sa nu aiba datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale, sa nu fi beneficiat de ajutor financiar in cadrul programului START si nici sa nu aiba in componenta, un asociat sau adminstrator care sa fi facut parte dintr-o firma care a beneficiat in trecut de programul START.
In cadrul acestui program, firmele care au ca obiect de activitate comercializarea produselor si serviciilor de piata pot obtine o finantare de pana la 80.000 de lei pentru a-si dezvolta si moderniza afacerile.
Procentul de contributie din partea statului diferit, in functie de tipul de intreprindere. Astfel, cei 80.000 de lei, pot reprezenta 80% din valoarea proiectului in cazul unei microintreprinderi (maximum 9 angajati si cifra de afacere de maximum 2 milioane de euro) , 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mari. Diferenta, de pana la 100%, precum si TVA-ul sunt suportate de catre beneficiar.
Categoriile de cheltuieli eligibile, sunt asemanatoare cu cele de la Programul START si cuprind:
Echipamente IT,Cititoare de cod de bare,Cantare electronice,Aparate de marcat electronice fiscale,Echipamente tehnologice masini, utilaje Electro si motostivuitoare.
Active necorporale: brevete, licente, francize, software comert online
Certificarea unui sistem de management al calitatii, Realizarea unui site,Echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, Promovarea online a activitatilor de comercializare, Consultanta pentru intocmirea documentatiei.
Pentru obtinerea finantarii, firmele solicitante trebuie fie organizate ca SRL-uri sau SRL-D-uri, sa aiba o vechime de cel putin 1 an pe piata, iar obiectul lor de activitate trebuie sa fie comercializarea produselor si serviciilor de piata. Mai mult decat atat, codul CAEN pentru care se solicita finantarea trebuie sa fie autorizat la Registrul Comertului cu cel putin 3 luni inainte de a depune cererea pentru finantare.
Banii obtinuti de la stat pot fi cheltuiti pe achizitionarea de: echipamente tehnologice, masini si utilaje, software si licente, mobilier si aparatura de birotica, echipamente IT, mijloace de transport marfa, realizarea unui site, promovare online, consultanta pentru realizarea planului de afaceri, precum si pe cursuri de competente antreprenoriale.
Pentru a putea accesa acest program, agentii economici trebuie sa fie infiintati, in momentul in care se inscriu pentru finantare, de cel putin trei ani, dar si sa fie la zi cu datoriile catre stat.

                                         Un motiv, in plus, sa colaboram ! :)


Infiintari rapide de firme SRL, SRL-D, SRL microintreprindere, PFA-uri si Intreprinderi individuale sau alte forme comerciale
CONSULTANTA GRATUITA
Tel: 0747.220.176