joi, 30 aprilie 2020

Cel mai bun moment de a-ti porni propria afacere daca ai idei bune si vrei sa ajuti


Una dintre definitiile intreprinzatorului sau antreprenorului este aceea de a ajuta oamenii si de a fi platit pentru asta.
Ei, intreprinzatorii, cauta tot timpul solutii la diversele probleme cu care oamenii se confrunta si atunci cand gasesc o cale de rezolvare o transforma intr-o afacere.
Intrebare: 
De ce America s-a dezvoltat din punct de vedere economic si a ajuns tara numarul unu in lume? De ce acolo sunt cei mai multi milionari si miliardari ai lumii?
Raspuns:
Pentru ca acolo oamenii au fost liberi sa-si dezvolte creativitatea si sa ofere solutii la diversele provocari ale vietii, fiind motivati de oportunitatea castigului si de posibilitatea de a-si administra singuri activitatea. Restul tarilor au inceput sa-i urmeze exemplul intr-un mod mai timid sau mai accelerat, de aici observandu-se si gradul lor de dezvoltare.

De multe ori omenirea a trecut prin diverse crize si totusi a supravietuit, ba mai mult, a invatat si s-a dezvoltat datorita mai ales celor care au avut curajul sa-si expuna ideile si descoperirile si sa le puna in practica.
Se stie clar ca in astfel de perioade sensibile, cei care au inovat si au indraznit mai mult,  ajutati poate si de diversi consultanti, parteneri sau chiar de catre stat, au reusit si au trecut peste perioadele de criza sau chiar s-au imbogatit. Da, multi dintre ei s-au imbogatit pentru ca se spune, in perioadele de criza averile isi schimba proprietarii. Din fericire, in zilele noastre apar din ce in ce mai multi oameni bogati, fara ca cineva sa-si mai piarda neaparat averea.

Este o oportunitate excelenta ca atunci cand ai o solutie la provocarile actuale sau doar o idee de a imbunatati modul in care se fac diversele lucruri azi, sa o transformi intr-o afacere mai mica sau mai mare, in functie de cerere. Daca o pui in practica, vei putea sa treci mai usor peste criza, vei avea placerea de a fi ajutat mai multi oameni si vei fi rasplatit pentru asta. Insasi guvernul ofera diverse facilitati fiscale si de alta natura pentru cei care vin cu solutii la problemele sociale si economice.

Deci daca ai o idee sau o solutie buna, acum este cea mai buna perioada ca sa o pui in practica pentru ca, se stie ca fiecare provocare ascunde o oportunitate. Si daca ai nevoie de sustinere apeleaza cu incredere la cei care te pot ajuta si care iti pot batatori calea catre pornirea si dezvoltarea activitatii.
Evident aici vorbesc de consiliere in deschiderea firmei (pentru ca totul trebuie sa fie legal altfel riscul de a pierde tot este foarte mare), de contabilitate, de reclama (pentru ca degeaba ai cea mai buna solutie din lume daca nimeni nu stie de ea), juridic sau de management.

Cauta consiliere de specialitate printre prietenii si cunostintele tale (dar sa fie specialisti) iar daca nu gasesti apeleaza cu incredere la cei care au postat acest articol. Cu siguranta iti pot oferi sfaturi sau chiar servicii care te vor ajuta cu siguranta.

Inca o data, fa-ti curaj si cine stie, poate intr-o zi vei salva oameni cu ajutorul ideilor sau solutiilor oferite de firma ta.

Doar fa-ti curaj si porneste. Vei rezolva din provocari pe parcurs.


Articol scris si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Zlate – Compania de Acte. 
Data: 30.04.2020. 
Inspirat in scrierea acestui articol din programul de pregatirea personala continua si dezvoltarea de afaceri.
Sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la Zlate – Compania de Acte sau 
Detalii despre marketingul, imaginea si promovarea afacerii tale, logo-uri sau sigle cat si despre afacerea in sine (consiliere, planul afacerii, vanzari, promo, buget, management, etc) la  pagina de facebook Tulcea WEB .