vineri, 1 aprilie 2016

Ce paşi trebuie să faci ca să ai propria firmă

Faci o firma tip SRL, PFA, Intreprindere individuala sau S.A.?

După ce te-ai hotărât că ai nevoie de o firmă pentru a începe o afacere, ai de ales între două variante:

Prima variantă este să-ți faci singur propria firmă. Este cea mai bună soluție atunci când ai timp și răbdare.

Primul pas este să alegi tipul de firmă care se potrivește afacerii sau activității tale. Principale sunt două: PFA sau SRL. Posibilitățile de informare sunt internetul și prietenii. Trebuie să ai grijă că unele informațiile sunt uneori contradictorii, greșite sau depășite. Nici una din sursele de mai sus nu va alege pentru tine cea mai bună soluție. Tu trebuie să faci asta.

Al doilea pas este să te informezi care sunt documentele și procedurile necesare pentru a avea propria firmă. Un drum la Registrul Comerțului ar trebui sa rezolve această problemă.

După ce ai aflat ce îți trebuie, pornești la alcătuirea dosarului de înființare. Acesta este format, în principal, din actul constitutiv, actul identitate, actele de sediu, rezervare de denumire, cereri și declarații.

Ultimul pas este depunerea dosarului la Registrul Comerțului si apoi ridicarea lui la termenul stabilit. Totul poate dura de la 4-5 zile pana la două săptămâni.

A doua variantă este să apelezi la un specialist. Aici primești consultanță gratuita privind alegerea tipului de firma care este cea mai potrivită afacerii tale, modul de impozitare, o estimare privind costurile și timpul de înființare. Pe scurt, el te ajuta sa alegi cea mai buna solutie pentru tine. Alcătuirea dosarului și parcurgerea tuturor etapelor cad în sarcina specialistului.

Tot ce trebuie sa faci este să furnizezi trei variante de denumire, actele privind sediul și asociații și să aștepți să fii sunat pentru a ți se înmâna actele firmei când este gata. Aceasta variantă este indicată atunci când nu ai timp și răbdare suficientă să parcurgi toate etapele si sa te lupti cu birocratia din sistem ca să îți faci singur propria firmă.

Date de contact pentru infiintarea completa a firmei (oriunde in Romania):
0747.220.176
Facebook: Infiintari firme SRL, PFA, II, S.A.