sâmbătă, 13 aprilie 2019

Antreprenoriatul nu este genetic


 „Antreprenoriatul nu este genetic” – Donald Trump

Multi dintre noi avem tendinta sa ne gandim ca oamenii care au succes in afaceri sunt facuti pentru asta. Nimic mai gresit. Acesti oameni si-au dorit ceva mai mult de la viata si de la ei insisi. Inainte sa-si inceapa afacerile, majoritatea se confruntau cu probleme financiare (si multi dintre ei si cu probleme familiale) dar au decis la un moment dat sa schimbe ceva. Si astfel „s-au aruncat” in lumea afacerilor hotarati sa schimbe situatia in care se aflau.
Atunci cand ne uitam la cei care au reusit si ii vedem fericiti si cu o viata frumoasa si indestulatoare, cu o familie frumoasa si fericita, ne gandim ca sunt niste norocosi pentru ca viata le-a oferit tot ceea ce este mai bun. Intr-adevar, viata ne ofera tot ce este mai bun, dar ca sa putem obtine aceasta bunastare, trebuie sa facem un efort, trebuie sa ne pregatim pentru asta, trebuie sa intampinam obstacole si greutati, sa invatam din ele si sa mergem mai departe fara sa ne oprim. 
Da, trebuie sa fim de neoprit, sa nu ne lasam invinsi de o ratare si sa renuntam. Sa facem tot efortul de care suntem capabili, sa ne ridicam si sa continuam cu o vointa de neinvins. Pe parcurs este recomandat (de fapt este parte din formula succesului - fara asta nu se poate) sa capatam cunostiinte din diverse domenii si aptitudini, toate fiind necesare dezvoltarii noastre personale cat si a afacerilor pe care le dezvoltam.

 „Fiecare antreprenor are nevoie de competente de negociere atent adaptate”- Donald Trump.

Abilitatile necesare in negocierea diverselor situatii le putem capata. Putem invata cum sa purtam o discutie de afaceri, putem invata sa fim fermi dar in acelasi timp amabili si binevoitori, putem invata sa facem afaceri si sa legam relatii de tipul castig-castig, nu doar relatii de tip castig-pierdere (asa cum se intampla in multe din afacerile clasice de azi). Putem invata sa aflam ce nevoi are cel din fata noastra si astfel sa il putem ajuta atat pe el cat si pe noi printr-o oferta buna sau foarte buna (esti in afaceri, nu in binefaceri; faci mai mult bine atunci cand oferi ceva de calitate si oamenii apreciaza asta si, abia dupa ce ti-ai umplut farfuria ii vei putea hrani si pe altii). Putem invata cum sa stabilim relatii solide cu furnizorii si clientii nostrii, putem invata cum sa ne prezentam si cum sa vorbim, putem invata cum sa vindem si cum sa cumparam (da, si sta se invata – oamenii de succes cumpara inteligent).
 Dar inca o data, si inca o data, si inca de o mie de ori: nimeni, dar absolut nimeni nu s-a nascut invatat!
Cu totii am invatat sa mergem, sa vorbim, sa citim, sa scriem, sa iubim (da, si asta se invata pentru ca doar instinctul nu e suficient - si maimutele invata asta, de la mama maimuta) deci,  cum sa fii antreprenor se poate invata. Cauta doar persoane de la care sa inveti , de la cei de succes si de la cei care sunt cel putin cu un pas inaintea ta in acele afaceri.
Daca esti o persoana educabila, o persoana care vrea sa stie mai multe din domeniul sau de activitate, al afacerilor sale si nu numai, daca doresti sa afli cum sa iti cresti vointa si puterea personala, atunci te afli pe drumul reusitei, cu conditia sa nu te lasi oprit. Fii de neoprit si succesul tau este garantat!

Articol scris si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 13.04.2019. 
Inspirat in scrierea acestui articol din propria afacere, din programul de pregatire personala si din cartea „Antreprenoriatul”- Michael E. Gordon / Donald Trump.

Sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau 

Detalii despre marketingul, imaginea si promovarea afacerii tale, logo-uri sau sigle cat si despre afacerea in sine (consiliere, planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .