miercuri, 11 noiembrie 2015

Criterii de selectie a angajatilor !

“Lucrurile nu sunt greu de făcut. Ceea ce este cu adevărat greu este să ne punem în starea de a le face.”

Constantin Brâncuși

Nu este foarte usor pentru un angajator sa aleaga viitorul angajat. Prima impresie joaca un rol important, dar intuitia nu este un criteriu foarte fiabil.

In general, angajatorul foloseste o grila de evaluare a potentialilor angajati. Aceasta grila de evaluare consta intr-o lista de criterii de selectie care este completata de angajator dupa fiecare interviu.

Principalele criterii utilizate in selectia de personal:


Experienta – angajatorii acorda o importanta deosebita experientei in munca, in special in domeniul studiat. Obtinerea de job-uri de vara sau stagii constituie un atu important. Lucrarea de licenta, lucrarea de disertatie, cat si alte proiecte importante din parcursul angajatului pot fi considerate experiente importante pentru angajatori.

Cunostintele tehnice – foarte multi specialisti in resurse umane si angajatori pun un accent deosebit pe lista cunostintelor tehnice din CV. Acestia se bazeaza pe faptul ca specializarea creste interesul angajatului de a lucra in domeniul respectiv.

Limbile straine – cunoasterea mai multor limbi straine este un atu oriunde in lume si in orice companie. Cunoasterea de limbi straine este, in general, evaluata in timpul interviului, prin teste sau discutii in limbile cunoscute.

Motivarea – angajatorii incearca sa afle de ce vreti sa lucrati in compania lor si, in principal, pe postul respectiv. Este considerat un factor determinant pentru decizia de angajare. potentialul angajat trebuie sa explice cu entuziasm motivele pentru care vrea sa lucreze in compania respectiva. O buna pregatire a interviului de angajare (care include si informarea despre companie si job), cat si o atitudine entuziasta, garanteaza sansele de reusita.

Mobilitatea – companiile care lucreaza la nivel international acorda o atentie deosebita interesului candidatilor de a se deplasa dintr-o regiune in alta. Fara a fi obligatorie, demonstrarea interesului candidatilor pentru deplasarea in diferite regiuni va creste calitatea candidaturii.

Creativitatea – foarte dificil de demonstrat intr-un interviu de angajare, angajatorii cauta sa evalueze capacitatea creativa. Creativitatea poate fi demonstrata vorbind despre modalitatea prin care au fost realizate anumite proiecte si au fost organizate activitati extrascolare.

Fiecare companie foloseste o grila de selectie, care este adaptata filozofiei si valorilor proprii.

Fiecare angajator cauta un tip de angajat diferit!


Infiintari rapide de firme SRL, SRL-D, SRL microintreprindere, PFA-uri si Intreprinderi individuale sau alte forme comerciale
CONSULTANTA GRATUITA pentru cea mai buna solutie in alegerea firmei:
Tel: 0747.220.176