luni, 11 ianuarie 2016

Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă-ți place ce faci, atunci vei avea succes !

Mirajul unei afaceri pe cont propriu

Perspectiva demarării unei afaceri proprii este tentantă pentru mulţi întreprinzători. Dacă iniţiativa de business se dovedeşte un succes, întreprinzătorul va obţine avantaje financiare, prestigiu social, îşi va putea permite un program flexibil şi va deveni propriul său şef.


Ameninţările vieţii de întreprinzător

Dacă încă nu ai făcut primul pas în afaceri, dar îţi doreşti acest lucru, asigură-te că ai luat în calcul următoarele :
 • Insuficienta planificare a business-ului poate expune întreprinzatorul la mari dificultăţi. Omisiunea sau tratarea superficială a planificării poate conduce la proasta gestiune a afacerii sau la o creştere necontrolată a acesteia. Pe măsură ce firma se dezvoltă, se înmultesc şi problemele. Întreprinzătorii sunt tentaţi să crească rapid business-ul, fără a fi capabili, însă, să îl gestioneze. Fără planificare, această creştere poate fi dificilă, iar profiturile pot scădea dramatic. În lipsa planificării realiste, întreprinzătorul îşi supraevaluează şansele, ceea ce poate duce la compromiterea afacerii.
 • Ca antreprenor, stabilitatea ta financiară s-ar putea afla în pericol. Te vei supune la riscuri financiare, stres crescut, perioade de lucru prelungit, lipsa timpului liber;
 • Antreprenoriatul nu oferă garanţia succesului. Pentru a-ţi spori şansele de reuşită, vei avea nevoie de multă muncă şi vei fi expus la o serie de sacrificii în plan personal. Te vei înstrăina de prieteni, îţi vei neglija familia şi vei avea un singur obiectiv: susţinerea şi creşterea afacerii tale;
 • Deşi antreprenoriatul pare să fie cea mai sigură cale de a prospera într-o lume nesigură, totuşi, acesta se asociaza, de regulă, cu perioade alternante de progres şi regres financiar. Eşti pregătit să suporţi astfel de fluctuaţii?
 • Antreprenoriatul presupune interacţiunea cu categorii diverse de public (angajaţi, clienţi, furnizori, colaboratori etc.). Această manieră de a lucra reclamă o bună relaţionare socio-umana. Dacă nu deţii aceste atribute, este cazul să-ţi revizuieşti decizia de a demara o afacere.

Este antreprenoriatul pentru oricine?

Antreprenoriatul este o misiune dificilă chiar şi pentru un manager experimentat. Iniţiatorul unei afaceri este pus în situaţia de a gândi o strategie, de a pune în funcţiune mecanismele afacerii, dar, în acelaşi timp, el trebuie să aibă în vedere şi recrutarea de profesionişti pentru constituirea echipei.
Pentru a face faţă exigenţelor unui astfel de statut, antreprenorul trebuie să fie foarte ordonat, să aibă o gândire logică şi structurată, să poată lua decizii în condiţii de criză şi să aibă, totodată, o capacitate mare de distribuţie, analiză şi sinteză.
 • Antreprenorul trebuie să aibă viziunea de a proiecta o afacere durabilă şi curajul de a risca totul pentru reuşita acesteia.
 • Pentru concretizarea unei idei de afaceri, antreprenorul are nevoie de idei, experienţă, oameni potriviţi, şi, nu în ultimul rând, de bani pentru investiţia iniţială.

Greşeli tipice la demararea unei afaceri

 • Îţi supraevaluezi potenţialul de afaceri - Nu te lansa într-o afacere dacă nu deţii cunoştinţe temeinice în domeniul respectiv. Ideal este să demarezi o afacere în zona economică pe care o stăpâneşti cel mai bine, ca profesionist. Nu îţi supraaprecia calităţile, deoarece acest lucru se poate întoarce împotriva ta.
 • Nu cunoşti particularităţile pieţei - Încă de la startare, afacerea ta trebuie să se identifice cu o nevoie a pieţei. Găseşte avantajele competitive ale business-ului tău, identifică o nişă neacoperită de competitorii direcţi şi concentrează-te asupra ei.
 • Nu ai parteneri de încredere - Calitatea profesională şi umană a partenerilor şi colaboratorilor poate da măsura afacerii tale. Trebuie să ai discernământ în selectarea unor resurse verificate, de încredere, cu bune referinţe în piaţă.
 • Nu te implici în managementul afacerii - Nu oricine poate simţi pulsul unei afaceri. Pentru a fi un manager responsabil, trebuie să ai o viziune de ansamblu asupra business-ului şi să ştii în orice clipă în ce direcţie se îndreaptă afacerea pe care o gestionezi.
 • Nu cunoşti legislaţia - Pentru a te feri de probleme de ordin juridic, trebuie să fii la curent cu modificările legislative din zona ta de activitate. Ţine-ţi actele în ordine, respectă procedurile legale şi onorează-ţi obligaţiile fiscale.
 • Nu ştii să te promovezi - Creează-ţi o identitate pentru afacerea ta, astfel încât clienţii să te poată recunoaşte uşor. Este greu de crezut că poţi avea succes fără să te procupi de promovarea afacerii. Nu este obligatoriu să investeşti în campanii costisitoare. Este suficient să identifici câteva mijloace de a-ţi face cunoscută oferta în piaţă. Nu ignora avantajele promovării online.

Infiintari rapide de firme SRL, SRL-D, SRL microintreprindere, PFA-uri si Intreprinderi individuale sau alte forme comerciale
CONSULTANTA GRATUITA pentru cea mai buna solutie in alegerea firmei:
Tel: 0747.220.176