luni, 4 ianuarie 2016

Ai ADN de Antreprenor ?!


   Să faci o afacere nu este ușor.  90% dintre oameni aleg să fie angajați, iar din cei care aleg să facă afaceri, 90% eșuează. Trebuie să fii capabil, dar și să ai tărie de caracter pentru a reuși. Școala te face capabil, tăria de caracter ți-o dă experiența de viață.

   Robert Kiyosaki, cunoscut scriitor motivațional american, împarte oamenii, din punct de vedere financiar, în patru categorii: angajați, liber profesioniști, patroni și investitori. În mod normal, trebuie să le iei pe toate în ordine, pentru a ajunge unde vrei.

1. Ca antreprenor eşti foarte obosit, dar îţi trece repede! Noţiunea de 8 ore şi după plec acasă şi mă relaxez dispare din start. Tu lucrezi 24 din 24 de ore la afacerea ta. Chiar şi în somn lucrezi la ea.Te gândeşti şi visezi cum să o dezvolţi. Te trezeşti de dimineaţă cu fel de fel de idei. Să nu mai zic de cum adormi, după câteva zeci de minute în care te gândeşti de ce unele lucruri nu decurg conform planului, pentru că a doua zi trebuie să pui pe masă soluţii. Eşti într-o continuă mişcare.Trebuie să fii mereu pregătit pentru orice. Duminica nu este chiar o duminică.

Întotdeauna vor apărea lucruri de făcut şi de rezolvat.

2. Ca antreprenor eşti foarte “ocupat”!
Din fericire eşti foarte ocupat în sensul bun. Mulţi te vor aprecia pentru ceea ce faci.
Mulţi te vor chema la întâlniri să povesteşti cu ei tot felul de experienţe prin care ai trecut. Eşti ocupat cu munca.
În primul rând ai responsabilitate pe umerii tăi. Responsabilitate faţă de clienţi, faţă de cei din echipa ta şi faţă de parteneri. Toţi se bazează pe tine. Asta înseamnă presiunea. Presiunea cade pe umerii tăi, dar totul depinde de tine. Dacă eşti o persoană puternică, încrezătoare cu un VIS PUTERNIC, cu siguranţă vei trece foarte uşor peste orice obstacol.


3. Ca antreprenor te afli într-o continuă învăţare.

Ce este 100% clar când eşti antreprenor este faptul că nu vei ajunge să fii specialist pe un domeniu.Trebuie să cunoşti mai multe domenii (în special cele interne). Ai nevoie de un proces de învăţare continuu, care să te pună mereu în contact cu noutăţile. Tehnologia se dezvoltă foarte repede. Doar cu ajutorul tehnilogiei îţi poţi creşte calitatatea sau eficienţa serviciilor sau produselor tale. Pentru acest lucru trebuie să citeşti foarte mult. Să fii informat cu tot ce se întâmplă în jurul tău şi să nu-ţi scape nimic.


4. Ca antreprenor eşti liber!
Ca antreprenor eşti liber să faci faci ce vrei în fiecare zi. Eşti singurul care îşi face agenda şi tu decizi ce este mai bine de făcut pentru firma ta. Grijă mare să nu faci prea multe care să nu ajute dezvoltarea firmei. Poţi să-ţi iei o vacanţă când vrei, dar nu prea (dacă ai proiecte şi clienţi care depind de tine e mai greu).  Poţi să pleci mai repede acasă, dar nu prea (acasă oricum te gândeşti la cum să dezvolţi afacerea).  Poţi să stai mai mult la birou, asta poţi face :).  Oricum tu vei sta cel mai mult la birou dintre toţi angajatii. Este chiar foarte bine atunci când poţi să-ţi iei timp liber şi să mergi să te plimbi sau să ai o întâlnire mult dorită cu o persoană dragă.
Eşti tot timpul conectat, dar poţi mereu să te relaxezi. Până la urmă este afacerea şi pasiunea ta, priveşte-o ca pe o relaxare continuă.

5. Ca antreprenor “trebuie să le cunoşti pe toate”
Ok, am vorbit mai sus că trebuie să te afli într-o continuă învăţare, dar nu trebuie să le cunoşti pe toate. Trebuie să realizezi că în viaţă nu poţi să le faci pe toate singur.
Trebuie să ai încredere în partenerii şi colegii tăi şi să încerci să te detaşezi de anumite lucruri. Trebuie să conştientizezi până unde poţi face tu singur şi de unde trebuie să ceri ajutorul.
Dacă doreşti să te dezvolţi, cu siguranţă vei avea nevoie de ajutor. Ai nevoie de diferiţi oameni de specialitate care să te ajute cu contabilitatea, cu marketing-ul offline sau online, cu o strategie de vânzări şi aşa mai departe.


6. Ca antreprenor este foarte distractiv. Senzaţia de a lucra pentru tine, şi mai ales cu cât lucrezi mai mult cu atât e mai bine, este genială. Timpul trece foarte uşor şi într-un mod plăcut. Nu te vei uita la timp ca să te întrebi “Vai… nu mai vine ora 5 să plec acasă?”.  Totul este o joacă, o joacă pentru oameni mari, iar dacă îţi place jocul, poţi să ajungi foarte departe.

Aici nu te gândeşti că vrei să creşti în carieră. Nu există noţiunea de carieră. Există noţiunea de reuşită, de cifră de afaceri şi de clienţi mulţumiţi. Cu cât aceste 3 vor creşte, cu atât tu te vei simţi mai bine.

Infiintari rapide de firme SRL, SRL-D, SRL microintreprindere, PFA-uri si Intreprinderi individuale sau alte forme comerciale
CONSULTANTA GRATUITA pentru cea mai buna solutie in alegerea firmei:
Tel: 0747.220.176