miercuri, 10 ianuarie 2018

Solutia pentru ca mult mai multe afaceri mici sa reuseasca

 Infiintari firme

  Majoritatea statisticilor legate de dezvoltarea afacerilor ne spun că pest 90% dintre ele se închid în maxim 5 ani de la inființare și asta nu doar in România , ci peste tot in lumea liberă. 
Asta inseamnă că succesul sau reușita in atingerea scopurilor unei afaceri nu sunt influențate major de mediul în care se desfășoară. 
Și atunci, poate fi vorba de tipul de afacere pe care o ai și de faptul faptul că unele reușesc si altele nu? Încă o dată, piața ne arată că nici acesta nu este motivul principal al eșecului, dovada  fiindu-ne oferită de firmele de succes din toate domeniile posibile si cu toate produsele si serviciile posibile. Ba mai mult, există firme ce activează în același domeniu și oferă aceeași categorie de produse sau servicii și au un real succes. Consider că și nisip de furnici dacă vrei să produci, poți reuși. 
Și atunci, care este motivul real pentru care o afacere mică se poate dezvolta și să devină una de succes?
  Dar, inainte de a vorbi despre un motiv principal al reușitei afacerilor mici trebuie menționate câteva moduri în care acestea pot fi considerate de succes.
Ele pot fi considerate de succes la un nivel mic, local, dar mai ales atunci când ating un nivel mare, national dar mai ales international. 
O afacere devine de succes atunci când produsele sau serviciile ei sunt căutate de o anumită categorie de persoane în mod constant datorită beneficiilor și încrederii acestor oameni în oferta companiei respective pe o perioadă lungă de timp.
Deasemeni afacerea devine de succes dacă este stabilă financiar și poate face față schimbărilor continue, devenind din ce în ce mai bună în fiecare an.
Dacă vorbim de personal, o companie mare cu mulți angajați nu este neapărat o companie de succes dacă se zbate în probleme financiare sau se chinuie să țină pasul cu schimbările continue. O companie de succes mai poate fi considerată și acea firmă care oferă angajaților condiții bune de muncă și un salariu peste medie, dar fără a neglija punctele anterioare.
  
  Acum, am lăsat la urmă modul cel mai important în care o afacere mică poate fi considerată ca devenind de succes iar acest mod este:
libertatea finaciară și nivelul de trai pe care îl oferă proprietarului sau proprietarilor afacerii împreună cu beneficiile pe care le aduce celorlalți oameni pe care îi servește.
Este de departe principalul scop al oricărei afaceri înființate pe planeta Pamânt. 
  De aici, privind progresiv inapoi către momentul infiintarii firmei, motivul principal al succesului sau eșecului oricărei afaceri mici este chiar întemeietorul acesteia, sămânța, sau cel care a infiintat-o. De el depinde creșterea sau desființarea unei afaceri de succes. 
Si de departe cel mai important lucru este faptul că de proprietarul afacerii depinde cât de mult mucește și de cât de mult se pregătește în domeniul afacerii lui dar și în domenii ce susțin afacerea respectivă precum contabilitate, vânzări, marketing, management și leadership. 
Majoritatea celor care își infiinteaza o firma, după ce au câțiva angajați și lucrurile incep să se miște, reduc nivelul implicării și așteaptă ca lucrurile să meargă singure. Greșeală fatală. Este nevoie de pregătire continuă atunci când ai creat o afacere.

  De ce este nevoie de atât de multă pregătire, de atât de multă informație? Pentru că informația înseamnă putere și puterea te ajută să acționezi, să treci peste obstacole. 
Atunci când ai informația ai putere și când ai putere ești mai stăpân pe tine și ai curaj, iar cei care au curaj și acționează sunt oamenii care au reușit sau care deja au pornit pe drumul succesului. 

Articol scris de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme