sâmbătă, 13 octombrie 2018

Ideile 27-28-29 din 100 de idei de afaceri cu castig relativ rapid

27. Iti place sa faci lucruri artizanale?

Esti un om creativ si-ti place sa petreci ore intregi mesterind si construind diverse obiecte? Mergi la librarie si ia o carte sau vezi pe internet o gama de obiecte simple artizanale pe care le poti face si pe care le poti vinde apoi sau, ia o foaie de hartie si un creion si creaza-ti propriile opere dandu-le o nota personala si sentimentala.

Incepe cu doua, maxim trei obiecte odata, nu prea multe, vinde-le si apoi creaza altele. Nu incerca sa te intinzi cu prea multe obiecte deodata. Iti vei consuma energia repede si tu vrei sa creezi continuu.

Inchiriaza un stand in targuri sau piete pentru produsele tale, pune-le la vanzare pe site-uri specializate sau pune un anunt in fata casei tale. Spor in creatie!



28. Pictarea si decorarea ghivecelor de flori

Daca esti o persoana cu simt artistic si iti place sa pictezi atunci poti face bani in plus din pictarea ghivecelor de flori.
Poate ai ghivece mai vechi din plastic sau ghivece si oale de lut destinate florilor de apartament atunci le poti picta si decora intr-un mod placut si atractiv.
Poti face cateva si apoi le poti vinde din poarta in poarta sau le poti expune in fata casei tale.
Deasemeni le mai poti expune pe un stand inchiriat in targuri (vezi targurile specializate de flori sau agricole) si piete sau le poti prezenta pe internet promovandu-le personal prietenilor si cunoscutilor (pentru o buna vizualizare pe net vei avea nevoie de marketing online de specialitate). Si in mod deosebit le mai poti propune magazinelor specializate de plante si flori, dar acolo probabil va trebui sa ai o cantitate mai mare si dimeniuni variate ale ghivecelor.

29. Decoratii de sarbatori

Daca iubesti sa creezi lucruri manual si ai si o creativitate sporita, atunci ai o mare oportunitate sa creezi decoratii pe care sa le vinzi ulterior.

Craciunul este probabil cea mai populara perioada a anului in care ne decoram casele si bradutii. 
Incepe sa creezi mai devreme din timpul anului astfel incat sa ai ce vinde in perioada sarbatorilor de iarna.
Mergi la librarie sau la biblioteca sau naviga pe internet in cautarea de multe idei interesante sau pune-ti pe hartie propriile idei.
Poti sa cumperi materialele de care ai nevoie sau poti folosi materiale organice sau reciclabile.
Lucrul important de facut este sa afli cat ar plati oamenii pentru astfel de decoratiuni.
Ce mai poti face este sa postezi si pe internet ca faci astfel de decoratii, poate vei primi comenzi speciale sau poti face fluturasi de reclama si sa ii distribui din poarta in poarta astfel incat oamenii sa stie ca tu ai astfel de ornamente realizate manual.
Deasemeni nu uita si de sarbatorile din timpul anului precum 1 Martie (martisoare), 8 Martie (felicitari), 1 Aprilie (obiecte amuzante – mici pacaleli - care arata intr-un fel si in interior pot avea un continut amuzant), 31 Octombrie (Haloween – nu e romaneasca dar vinde bine) si 1 Decembrie (decoratii tricolore realizate manual).
Succes !

(P.S. – Daca ia nevoie de promovare pe net contacteaza-ma !)

Daca ti-a placut una dintre ideile prezentate pana acum si esti interesat sa incepi poti cere consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau detalii pentru consiliere despre marketingul si promovarea afaceri sau despre afacerea in sine (planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .

Articol adaptat din www.mobincube.com si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 13.10.2018