marți, 13 noiembrie 2018

Pasii principali in inceperea propriei afaceri in 2018


Inceperea propriei afaceri necesita planificare atenta, cercetare si pregatire. Si intotdeauna este bine sa incepi cu dreptul, sa ai informatia corecta de la inceput. Va fi foarte bine pentru tine daca incepi alaturi de profesionisti care te pot sfatui si ajuta in primii pasi.

Iata pentru inceput cateva idei care sa te ghideze in pornirea afacerii tale:

1. Planificarea

Scrie un plan de afaceri.
Ai nevoie de un plan de afaceri pentru a vedea exact lucrurile pe care le ai de facut si pentru a avea imaginea de ansamblu a cheltuielilor si a veniturilor preconizate pe un an sau mai mult. Cu ajutorul unui plan de afaceri poti aplica pentru a obtine si finantare de inceput sau suplimentara.
Planul de afaceri este asemenea unei harti care iti arata drumul catre ceea ce vrei sa obtii cu afacerea ta. Te putem ajuta si in scrierea propriului plan de afaceri, in functie desigur de ideea ta de afacere. Date de Contact aici.

2. Configurarea si inregistrarea afacerii

Dupa ce ai stabilit toate resursele necesare inceperii afacerii , conform planului, trebuie sa stabilesti denumirea afacerii si apoi sa o inregistrezi.

Daca vii la noi, iti vom oferi un serviciu complet de inregistrare a propriei afaceri, suport si consiliere in alegerea numelui potrivit, a domeniului de activitate corect dar si alte sfaturi utile pentru inceput. Aici vei fi ajutat sa-ti incepi propria afacere si vei fi consiliat in pasii importanti pe care ii ai de facut pentru a-ti transforma ideea intr-o afacere.

 3. Stabilirea si amenajarea sediului

Daca ai propriul spatiu comercial sau propriul spatiu de lucru, acesta trebuie inregistrat si aprobat. Contacteaza-ne pt detalii.

3.1. Daca incepi o afacere de acasa, deasemeni ai nevoie de inregistrari si aprobari, in functie de tipul afacerii.

4. Consiliere in dezvoltarea afacerii. 

Din ce in ce mai multi oameni inteleg ca a avea un consilier sau consultant al afacerii atat la inceputul afacerii dar si in dezvoltarea acesteia este asemenea cu a avea un ghid din punct de vedere al informatiei. Acest consilier a mers deja pe drumul inceperii si dezvoltarii propriei afaceri si s-a lovit de multe piedici. El stie cum sa le ocoleasca si cum sa abordeze multe din obstacole. Daca vrei , consilierul este asemenea unui antrenor. Si se stie ca nici un sportiv nu a facut performanta fara un antrenor. Detalii si contact aici.

5. Finantare.

Daca nu ai propriul capital cu care sa incepi atunci probabil te gandesti la o finantare, fie din fonduri europene fie din surse private. Cei mai multi incearca fondurile europene, dar o idee grozava poate obtine finantare si de la persoane de succes din mediul privat.
Detalii pentru fonduri europene aici.
Daca vrei sa incepi si sa inveti sa faci afaceri in acelasi timp dar nu ai bani suficienti de inceput, atunci exista si alte posibilitati. 

6. Angajari

Daca ai nevoie de personal va trebui sa faci angajari, lucru care nu este deloc facil.
Foarte important, pentru inceput va trebui sa stabilesti fisa postului, in care sunt trecute  toate sarcinile angajatului.
Daca vrei angajatii potriviti pentru afacerea ta, cel mai bine ar fi sa apelezi la o agentie de rectrutare.  Daca este prea scump, poti merge la AJOFM si sa le ceri ajutorul sau poti posta anunturi in ziar si pe internet. Apoi va trebui sa te ocupi de formalitatile de angajare, dar aici e cel mai bine sa ai un contabil autorizat. Date de contact aici (pentru contabil autorizat).

7. Contabilitate

Orice afacere are nevoie de contabilitate pentru a se descurca in hatisul (hățișul) financiar din ziua de azi si pentru a avea crestere si profit.
Oricarei afaceri ii trebuie contabilitate pentru operatiunile interne si externe legate debunurile firmei,  plati si personal.
Orice afacere este obligata sa aiba contabilitate – asa cere Legea Romana in vigoare. Date de contact aici.

8. Promovare si reclama (Marketing la un nivel mediu si mare).

Daca vrei sa-ti vinzi produsele si serviciile la cat mai multi oameni , in ziua de azi ai nevoie de:
-          Un site sau o pagina de internet in care sa te prezinti si sa prezinti ceea ce oferi;
-          O pagina social media pentru a avea o legatura directa cu potentialii si viitorii tai clienti;
-          Promovare online (serviciu de reclama pe internet , campanii periodice sau continue).

Pe foarte scurt, acestea au fost liniile principale din inceperea unei afaceri. Poate par complicate si multe si costisitoare, dar luate pe rand si pas cu pas, cu ajutor si indrumare si cu un capital de inceput, poti incepe o afacere care sa iti aduca satisfactii mari in timp.

Atentie de la cine iti iei informatia si suportul moral ! In afaceri ai nevoie de sustinere.

Contacteaza-ne pentru detalii:


Articol scris de Paul Pintilie P. pentru sc Zlate Claudiu - Intreprindere individuala. (13.11.2018)