vineri, 14 decembrie 2018

Primele lucruri pe care sa le faci atunci cand iti deschizi o firma in 2019:

Daca te-ai hotarat sa-ti deschizi o firma, iata primele lucruri pe care trebuie sa le faci daca vrei sa pornesti „ cu dreptul” si sa ai sanse de reusita cel putin in primii doi ani:

1. Stabileste forma juridica a firmei, de la SRL, SRL-D, PFA sau Întreprindere Individuala in functie de activitatea pe care vrei sa o desfasori. Trebuie sa ai in atentie ca unele forme juridice sunt mai avantajoase, dar doar in functie de strategia ta si de planul tau de afaceri (aici poti cere solutii de planuri de afaceri personalizate).  

Pentru inmatriculare si autorizatii ale firmei poti apela la  Claudiu Zlate-Întreprindere Individuala - Infiintari firme si pe langa faptul ca iti va da toate actele gata aprobate iti va oferi si cateva sfaturi importante la inceput de drum. Daca nu ai deja un contabil poti apela tot la Claudiu Zlate-Întreprindere Individuala, care iti poate recomanda un contabil de care ai absoluta nevoie in primul rand la plata taxelor si impozitelor si la evitarea penalitatilor.


2. Alege-ti un spatiu de lucru potrivit afacerii tale. Cauta oferte (asta daca nu incepi de acasa) si apoi inregistreaza-l in documentele de infiintare a firmei (fara un sediu social nu poti primi autorizatiile de functionare). Apoi amenajeaza-ti spatiul pentru a fi gata de lucru.

3. Cauta-ti oamenii potriviti, angajati sau colaboratori. Pune anunturi de angajare in ziar dar mai ales pe internet, atat pe social media cat si pe site-urile de specialitate si participa tu personal la interviuri. Trebuie sa stii in avans ce calitati vrei sa aiba angajatii tai. 
Daca nu te simti confortabil cu a face asta, apeleaza la specialisti in recrutari sau consultanti HR (resurse umane). O persoana bine aleasa iti poate propulsa afacerea foarte rapid. 
Daca sunt persoane tinere trebuie sa fii atent la mediul lor de lucru specific pentru a nu deveni neinteresati sau chiar pentru a te parasi pentru un job mai interesant, pentru ca s-a stabilit ca principalele criterii pentru care tinerii isi dau demisia sunt conditiile de munca.

4. Incepe sa-ti faci un nume. Pe langa seriozitatea si calitatea ofertei tale, imaginea este foarte importanta.
Dupa ce ti-ai ales numele firmei fa-ti un logo si o sigla memorabila (apeleaza la un specialist ). Apoi fa-ti o pagina de Facebook si un site profesionist. Nu conteaza tipul tau de afacere, daca ai o prezenta online semnificativa si un site cu informatii bine puse la vedere, ascest lucru transmite incredere si astfel mai multi clienti de vor cauta. 
Trebuie sa ai alocat in buget si o suma pentru publicitate, indiferent unde se face ea, pentru ca fara publicitate afacerea ta se va stinge inca de la inceput (aici iti oferim solutii adaptate afacerii tale de promovare online).

Daca esti atent la aceste prime lucruri, sansa ta de a porni bine de la inceput este mare si atunci poti spune cu adevarat ca ti-ai inceput propria afacere. Succes !


P.S. Nu uita de sfatuitori sau consultanti; pentru diverse sume (unele chiar modice in comparatie cu rezultatul) ei s-ar putea sa-ti ofere idei sau solutii care sa-ti salveze afacerea in momentele critice sau sa o ridice la nivele de zeci sau sute de mii de euro (sau milioane, in functie de consultant ! Pe unii dintre consultanti îi poti gasi chiar in link-urile prezente in acest articol). 

Daca ti-a placut acest articol da-ne un Like! Multumim si succes in tot ceea ce faci!