joi, 13 iunie 2019

100 de idei de afaceri cu castig relativ rapid - idei 50 - 51

   50. Închiriaza-te ca prieten sau ajutor in casa!

Ajutorul in casa este un serviciu deosebit daca iubesti sa-i ajuti pe altii. In cartierul tau sunt destui oameni batrani, bolnavi, mamici, oameni ocupati care au nevoie de un ajutor in casa.
Aceasta afacere este una cu indeletniciri variate. Intr-o zi ti se poate cere sa mergi la cumparaturi, sa decojesti cartofii si morcovii pentru masa de seara, sa platesti facturi sau sa pui la posta diverse plicuri.
Este o afacere cu costuri foarte scazute de incepere dar va trebui sa dispui de un zambet sincer, entuziasm si o atitudine de tipul” da pot”. Exista o gramada de oameni bolnavi si singuri tintuiti in casele lor care au nevoie de ajutor.

Ca sa te „inchirieze” va trebui sa te promovezi (sa iti faci cunoscute serviciile prin fluturasi sau sa rogi sa te recomande) si poate sa faci o mica demonstratie precum sa le citesti ceva, sa le canti, poate si la un instrument (daca stii), sa plimbi cainele, sa petreci o zi cu ei, sa le faci o cana de ceai. Oameni ce ofera astfel de servii de incredere sunt rari si de aceea poate fi o oportunitate pentru tine si astfel poti deveni „comoara”lor.

51. Afacere de curatenie la domiciliu

Pentru asta va trebui sa fii in forma fizica buna. Sa faci curatenie necesita o munca fizica extenuanta. Deasemeni va trebui sa ai acea abilitate de a relationa bine cu oamenii, cu viitorii tai clienti. Iar daca vrei o afacere mai mare va trebui sa ai ceva abilitati de a te gestiona si de a tine o contabilitate primara.
Atunci cand incepi o afacere de curatenie la domiciliu este foarte probabil sa faci tu toata munca la inceput, dar si cu oportunitatea de a angaja personal suplimentar iar mai tarziu sa faci un pas inapoi, in sensul de a coordona tu toata activitatea iar munca fizica de curatenie sa ramana in sarcina angajatilor.
Munca ta zilnica va consta in a face curatenie in casele clientilor tai, de obicei cand acestia sunt plecati la serviciu si sa pleci inainte ca acestia sa revina acasa. Astfel se vor bucura de o casa curata fara a fi deranjati de tot procesul de curatenie.
O afacere de curatenie la domiciliu fara personal suplimentar poate fi inceputa, mai mult sau mai putin, fara costuri suplimentare atat timp cat folosesti produsele de curatare ale clientului.
Ca sa iti faci mai multi clienti vei avea nevoie de o suma mica de bani pentru a-ti face reclama, sau iti poti face tu singur pagina ta de promovare si sa intalnesti oamenii direct iar astfel poti salva si acei bani pentru inceput.
Vezi in zona ta de actiune ce preturi folosesc alte persoane care fac curatenie si fa-ti calculul sa afli daca poti sa iti oferi serviciile mai ieftin. Va trebui sa faci la fel cu firmele concurente atunci cand te vei autoriza si vei porni o afacere comerciala in toata regula.
Decide asupra modului tau de a te promova catre clienti si incepe cat mai curand posibil.
Cel mai greu pas in inceperea afacerii tale de curatenie este obtinerea primilor tai clienti.
Cei mai multi oameni vor dori sa stie de cand faci aceasta afacere sau de cand ai inceput sa faci curatenie la nivel profesionist si deasemeni iti vor cere recomandari.
Cel mai bun lucru pe care il poti face este de a-ti informa clientii ca da, esti nou in afacere, dar ca ai luat in considerare, cu atentie, toate aspectele necesare unei bune afaceri de curatenie si apoi sa îi asiguri ca stii foarte bine ce ai de facut si ca esti foarte capabil sa le faci curatenie in case conform cerintelor lor.
Clientii iubesc sa vada incredere la cei care le ofera servicii. Îi scapa de griji si îi asigura ca locuinta lor este pe maini bune.

 Daca ti-a placut una dintre ideile prezentate pana acum si esti interesat sa-ti incepi propria afacere poti cere sfaturi si consultanta, pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau detalii despre marketingul si promovarea afacerii tale sau despre afacerea in sine (planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .

Articol tradus si adaptat din www.mobincube.com si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 13.06.2019

Articol anterior: