miercuri, 14 august 2019

Sa-ti incepi propria afacere este mai simplu decat crezi !


Daca deja crezi asta si vrei sa-ti faci firma repede si usor, suna aici. Daca nu, citeste mai departe.

Aaa, nu crezi? Hai sa vedem.

Stii exact ce activitate vrei sa faci? Super! Te duci la o companie de infiintari firme, precum „Zlate-firme pentru succes create”. De ce la ei? Evident, pentru ca lor le fac reclama! Și apropo, chiar sunt buni! Am un principiu iar acela este de a colabora cu cei despre care cred ca ofera ceva de calitate. Ca nu sunt perfecti, se prea poate. Dar și ei sunt oameni! La fel esti si tu. Dar inca odata, sunt buni in ceea ce fac! Verifica-i!

Apoi, dupa ce Zlate ti-a dat dosarul cu firma gata infiintata intr-un timp de doua ori mai scurt decat ti-ar fi luat tie, si asta fara sa te doara capul, si dupa ce ti-a spus exact ce ai de facut mai departe, mergi si fă exact ce ti-a spus! Nu sta pe ganduri mult, timpul costa bani!
Ia-ti si restul de autorizatii, daca afacerea ta are nevoie.

Urmatorul pas, daca nu cumva lucrezi cu statul sau nu ai deja 10 clienti fideli care sa iti asigure incasari lunare suficiente, este sa contactezi o firma de marketing sau o persoana autorizata in marketing. De ce? Ca sa-ti faci reclama, evident! Stii, este o vorba: „Degeaba ai cea mai buna capcana de soareci din lume daca nimeni nu a auzit de ea”.  Cu cat iti faci mai multa reclama, cu atat iti vad mai multi oameni oferta si o parte dintre ei vor cumpara si de la tine. Stii, reclama este sufletul comertului. Ma poti contacta si pe mine daca vrei. Ca doar sunt aici aproape, la o "aruncatura de click"

Si cel mai important:
 Dupa ce incep sa te contacteze clientii, serveste-i cat de bine poti tu. Intreaba-i daca sunt multumiti dupa ce i-ai servit. Intreaba-i daca îi mai poti servi si cu altceva. Intreaba-i ce anume ai putea face ca sa îi servesti si mai bine. Te vor aprecia si unii dintre ei iti vor deveni clienti fideli si astfel ai sanse mari sa treci de primii doi ani (anii in care peste 60% dintre afaceri se inchid. De ce dau faliment? Pentru ca nu se consiliaza, ca nu invata, ca au impresia ca le stiu pe toate!).

Si cand te vei bloca si cand vei avea probleme, pentru ca te vei bloca cu siguranta si vei avea cu siguranta probleme la un moment dat (nu a existat om de afaceri sa nu se blocheze si sa nu aiba probleme), mai suna-l pe Zlate sau pe mine (am vrut sa zic omul tau de marketing dar era prea evident !) si spune-le de problema ta si s-ar putea sa te surprinda placut atunci cand iti vor oferi o solutie viabila (fie raspunsul direct la problema ta fie o cale de a o rezolva).

Ține minte ce-ti scriu aici: firmele precum „Zlate - firme si pentru succes create” si oamenii de marketing cat de cat buni, au vazut o multime de firme de-a lungul timpului. Nu inseamna ca le stiu pe toate, ci doar ca au vazut si au auzit mai multe si ca sunt in preajma unor oameni care se ocupa de afaceri. 
Oare ai vrea sa inveti din experienta mai multor oameni, oare ti-ai dori sa inveti din greselile altor si sa eviti cat mai mult durerile cresterii ? (Oricum o sa te doara cateodata, dar nu atat de tare si nu atat de mult).
Se spune ca exista trei categorii de oameni (printre multele alte categorii):
Prima categorie: oamenii isteti, cei care invata din greselile proprii.
A doua categorie: oamenii destepti, cei care invata din greselile altora.
A treia categorie: prostii, cei care spun ca stiu dar nu fac nimic diferit si repeta aceleasi greseli si apoi se plang ca ei n-au noroc!

Deci, vrei să-ți faci firma? Hai, sună-l pe Zlate si dă-i drumul la treabă, o viață ai!

(P.S. Daca ai vrea sa incepi sa faci afaceri dar iti este teama ca nu ai cunostintele necesare, sau iti e teama de esec sau nu ai inca o idee clara, contacteaza-ma! S-ar putea sa am o solutie pentru tine, un program care sa te ajute in directia asta.).


Articol scris si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 14.08.2019. 
Inspirat in scrierea acestui articol din programul de pregatire si afaceri.
Sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau 
Detalii despre marketingul, imaginea si promovarea afacerii tale, logo-uri sau sigle cat si despre afacerea in sine (consiliere, planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .