duminică, 29 septembrie 2019

Ideile 54 si 55 din 100 de idei de afaceri cu castig relativ rapid


54. Afacere de realizare de bijuterii

Daca iti place sa realizezi manual diverse obiecte de ornament, iata o cale de a face bani prin ceva care sigur o sa-ti placa.
Citeste in carti sau pe net despre cum se fac bijuteriile si apoi adapteaza-le la propria ta viziune. Bijuteriile se vand mult mai mult decat ti-ai putea inchipui.
Timpul inseamna bani. Sa faci bijuterii nu este dificil. Doar necesita mai multa rabdare.
Partea minunata este ca poti sa creezi bijuteriile de acasa. O cautare online iti va arata  ultimele tendinte dar si modelele cele mai apreciate de catre oameni.
Cel mai bine este sa-ti alegi o categorie sau nisa asa cum i se spune acum si sa creezi bijuteriile pe care le doreste publicul tau tinta.
Poti vinde bijuterii prin diverse locatii precum targuri, zone cu spectacole, petreceri private sau sa le vinzi ca si producator unic.
In principiu, iata ce ar trebui sa faci:
Decide ce piese de bijuterii vrei sa faci, alege un nume pentru firma ta care sa atraga atentia, pune la punct un plan (si pe hartie – te va ajuta sa urmezii pasii, dar „nu-l bate in cuie”) si apoi mergi si obtine-ti toate autorizatiile necesare functionarii. Aici ai date de contactpentru infiintarea firmei sau pfa-ului tau. Succes!



55. Afacere cu sucuri

Multe afaceri au inceput cu vanzarea de sucuri naturale.
Daca ai un pom numit lamai care si face fructe atunci e ca si cum ai avea un copac cu bani la tine in casa.
Daca nu ai asa ceva, poti procura lamai din depozite sau de la distribuitori la preturi mai bune decat de la supermarket.
Realizeza-ti un stand de sucuri pe care sa-ti prezinti marfa. Pune acolo sucul si paharele de unica folosinta. Pune un anunt mare si spor la vanzare. Dar stai asa ca mai ai cativa pasi.

1. Reteta:
Iata o reteta grozava pentru a face o bautura din sirop de lamaie.
Ai nevoie de:
10 lamai, 2 cani de zahar, 6 cani de apa.
Taie lamaile si punele intro oala mare impreuna cu celelalte ingrediente.
Fierbele impreuna pentru aproximativ 10 minute

Lasa sa se raceasca si apoi adauga mai mult zahar sau mai multa zeama de lamaie, daca tu consideri ca mai este nevoie.
Dupa ce s-a racit complet tot ce trebuie sa faci este sa pui putin sirop intr-o sticla si apoi sa adaugi apa. Guuustooooos!
Il poti servi chiar si fierbinte.

2.Trebuie sa fii amabil cand il servesti.
3.Pune-ti standul in fata casei sau in zone populate.
Sa ai totul gata pentru clienti.
Daca sucul tau e popular te poti gandi si la imbuteliere la un nivel putin mai mare.

4.Bineinteles, ia-ti autorizatiile necesare (de aici iti iei actele firmei), doar nu vrei ca reteta ta gustoasa sa ramana doar la stadiul de idee. 
Aa, si foloseste intotdeauna, fara compromisuri, doar lamai si apa filtrata curata din filtre sau de la distribuitori cunoscuti.

Ps: Poti incerca si cu alte fructe...

Daca ti-a placut una dintre ideile prezentate pana acum si esti interesat sa-ti incepi propria afacere, poti cere sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau detalii despre marketingul si promovarea afacerii tale sau despre afacerea in sine (planul afacerii, vanzari, promovare, buget, site-uri web, social media, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .


Articol tradus si adaptat din www.mobincube.com si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data: 29.09.2019.

Articol anterior: