miercuri, 18 iulie 2018

Timpul – sau de ce unii au timp iar altii NU

    Peste 90% dintre pamanteni, adica noi, locuitorii planetei Pamant, sustinem ca nu avem timp. Si totusi Pamantul se invarte la fel pentru toti. Cu totii avem 24 ore intr-o zi si 365 de zile intr-un an. Si atunci de ce acest sentiment acut de disperare dupa mai mult timp? Si de ce in timp ce eu stau si scriu acest articol altii stau pe plaja si joaca volei?

Iata: este vorba despre active si nu despre a fi eficient in timpul pe care il ai.

Dar sa explicam putin despre active, un termen deja la moda, dar inca de neinteles pentru majoritatea oamenilor (90%). De ce neinteles? Pentru ca intelegi un lucru doar atunci cand il faci.

Activele sunt acele instrumente, sisteme sau „chestii” care iti baga bani in buzunar, chiar daca muncesti sau nu. Cateva exemple sunt: casele si apartamentele inchiriate, masinile in regim de taxi care aduc bani proprietarilor, depozite de bani la banca, hartii de valoare precum titlurile de stat, terenuri in arenda, drepturi de autor pentru muzica, carti si IT sau infiintarea si dezvoltarea propriilor firme, dar si altele.

Legat de eficienta, majoritatea incearca sa faca cat mai multe in acelasi interval de timp, avand impresia ca pot recupera timpul consumat, asemenea unei clepsidre, pe care o poti intoarce atunci cand nisipul (timpul) s-a scurs. Acest model este specific celor care isi vand timpul pentru bani: o ora de munca pentru o anumita suma de bani.

Cei care au cu adevarat timp, stiu ca timpul scurs nu se mai poate recupera si ca el se scurge asemenea unei jumatati de clepsidra nemaiputand fi intoarsa pentru a se reumple. Ei trebuie sa se foloseasca de fiecare minut scurs. Acesti oameni trateaza timpul ca pe un activ.

Daca iti folosesti timpul muncind pentru bani , nu-ti mai ramane timp pentru altceva, dar daca iti pui banii sa munceasca pentru tine, atunci poti face ce vrei cu timpul tau, si acesta este de fapt secretul celor care au mai mult timp.

Ei au folosit o parte din timpul pe care il au la dispozitie (1,2,5 sau 10 ani din viata) si si-au construit una sau mai multe surse de venit, unul sau mai multe active. Astfel, in timpul ramas, ei se pot bucura de viata si de cei dragi in toate cele 24 de ore ale unei zile.
Si pentru ca ei si-au construit active, se pot folosi de acele venituri pentru a castiga timp folosind serviciile altor persoane.

Fiecare dintre noi putem castiga timp utilizand serviciile altor persoane. Putem folosi servicii precum cele de curatenie in orice domeniu incepand cu casa si incheind cu iahtul si sculele de pescuit, de ingrijire a copiilor, de educatie personala si/sau a copiilor, de sanatate, de calatorie si de ce nu, de infiintare a firmelor pentru inceperea construirii un nou activ, a unui nou sistem propriu, in franciza, sau in retea in scopul de a avea optiuni financiare (pentru ca atunci cand ti se inchide o sursa de venit sa nu ramai descoperit).

Si iata cum poti trece de la sentimente de urgenta, frustrare sau disperare datorate lipsei de timp (astfel reducand si stresul - cauza bolilor in prezent) la sentimente pozitive de speranta, de optimism, bunavointa si incepi sa simti ca ai si tu o viata de care te poti bucura cu adevarat. Si ar trebui sa o faci cat mai curand pentru ca timpul nostru este o jumatate de clepsidra care se scurge continuu…



(P.S. In paralel cu scrierea de articole si activitate de marketing eu imi construiesc si active si consider ca oricine poate incepe sa-si construiasca surse suplimentare de venit. Singurul lucru care ne desparte de aceste active este Curajul de a incepe. Restul vine pe parcurs.)


Daca ti-a placut o idee din acest articol si esti interesat sa-ti incepi propria afacere poti cere consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau detalii pentru consiliere despre marketingul si promovarea afaceri sau despre afacerea in sine (planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .

Articol publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA.