miercuri, 13 februarie 2019

!00 de idei de afaceri cu castig relativ rapid - Ideile 38 39 40


   38. Tragerea lanei in fire - fabrica manual mohairul

Daca ai acces la lana sau ai iepuri, alpaca, pisici, oi, sau caini care sunt foarte parosi sau lanosi, poti incepe o afacere buna in industria firelor impletite de lana sau a mohairului.
Atunci cand trebuie tunse, pastreaza sau cere sa pastrezi lana sau parul ramas.
Cauta-ti o carte buna pe net sau la librarie despre cum sa cureti si sa invarti lana pentru a obtine ghemul de lana sau mohairul.
Unele tipuri de lana pot fi vopsite in diferite culori. Odata ce ai invatat sa tragi lana in fire, le poti vinde mai departe sau poti sa continui cu realizarea de articole specifice precum obiectele de imbracaminte pentru sezonul rece sau diverse palarii. Succes!

39.  Ofera-ti abilitatile in privat

Datorita faptului ca au crescut cheltuielile cu salariile, din ce in ce mai multe companii cauta sa contracteze servicii ale persoanelor cu diverse calificari pe baza unui contract de colaborare, aceasta fiind o alternativa la contractele full-time.
Aceasta este o mare oportunitate pentru tine.
Daca ai abilitati in domeniul computerelor, abilitati de marketing, de comunicare, de vanzari, de design grafic, de relatii publice, sau abilitati in scriere si editare, poti beneficia de aceasta orientare a companiilor.
Plata orara pentru un astfel de serviciu (si nu numai) este mai mare decat plata pentru o ora a unui angajat cu norma intreaga. Pe de alta parte va trebui sa te descurci cu timpul liber dintre contracte, adica sa cauti sa oferi serviciile tale catre cat mai multe companii.

40. Vinde lemne de foc gata taiate

Asa cum stii, inca mai exista locuinte care se incalzesc cu lemne de foc, multe locuinte care inca folosesc teracote si sobe cu incalzire pe lemne. Taierea si vanzarea de lemne de foc este o afacere part-time sau full-time destul de profitabila si nu necesita ustensile complexe si spatii amenajate special.
Pretul la gaze se pare ca este in crestere iar racordarea la o retea de gaze si montarea unei centrale a ramas la fel de scumpa si de multe ori imposibila si astfel, multi oameni inca prefera incalzirea cu lemne pe timpul iernii.
Poti vinde lemnul gata taiat in metri steri, masurand volumul ocupat de lemnele taiate sau in metri cubi, bine aranjate pentru a lasa cat mai putin spatiu liber intre ele.
Daca ai posibilitatea sa iei o camioneta sau o masina tip „papuc” cu care sa cari lemnele la domiciliu este si mai bine, acest serviciu platindu-se suplimentar. Daca nu, le poti vinde direct din spatiul tau propriu sau unul inchiriat. Acolo ramane sa pregatesti lemnele gata de vanzare, fie in paleti fie in pachete. O drujba si un topor bun iti vor fi parteneri de nadejde in afacerea ta.
Deasemeni poti vinde si lemne de gratar sau de campare pentru turisti, zona Deltei fiind una destul de cautata pentru excursiile cu cortul.
Pune anunturi in ziarele locale si pe internet si un anunt mare in fata locului din care le vei vinde.

Lemnele pe care sa le vinzi le poti lua in cantitati mari de la ocolurile silvice din judetul tau si apoi sa le tai si sa le spargi cu toporul pentru a fi gata de bagat in soba. 
Lucrul pe care trebuie sa il faci bine este gestionarea banilor astfel incat pretul final sa fie putin mai mic decat cel al competitorilor tai, ca sa poti intra pe piata si sa ai clienti suficienti.

Daca ti-a placut articolul da-ne un Like sau un Share !

101 idei de afaceri cu castig relativ rapid - Ideile 35, 36, 37


Daca ti-a placut una dintre ideile prezentate pana acum si esti interesat sa-ti incepi propria afacere poti cere sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau detalii despre marketingul si promovarea afacerii tale sau despre afacerea in sine (planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .

Articol adaptat din www.mobincube.com si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 13.02.2019