luni, 14 decembrie 2015

O zi din viata unui antreprenor.

  E deja cunoscut faptul că antreprenorii sunt printre cei mai ocupați oameni. O zi din viata unui antreprenor înseamnă o mulțime de decizii luate sub presiunea timpului, ședințe, comunicare, cercetare. Și tocmai pentru că sunt atât de multe și atât de variate, lucrurile pot scăpa adesea de sub control.

  Există însă o rutina a celor mai productivi și de succes oameni de afaceri și am decis să redăm mai jos, începând cu această ocazie o noua serie de articole, câteva sfaturi în aceasta privință.

1. Antreprenorii de succes au o rutina bine stabilită.

  Deși de obicei ne gândim că rutina înseamnă un program de la 9 la 17, orice om productiv are un program zilnic pe care îl respectă, poate adesea fără să își dea seama. Pentru un antreprenor un program destul de strict devine o necesitate, lucru valabil și pentru un freelancer care își dă repede seama ca e imperios necesar să își prețuiască timpul la adevărata sa valoare. Fără o rutină, antreprenorul nu va putea duce prea multe lucruri la bun sfârșit.

Elementele de care oricine va ține cont însă au legătură cu următoarele aspecte:
- prioritizarea sarcinilor
- stabilirea unor ore pentru terminarea unor proiecte/sarcini
- programarea stricta a întâlnirilor de lucru/a ședințelor
- stabilirea unor zile sau ore în care se dezvolta produse, se discută strategiile noi, se aduc în discuție propunerile pentru dezvoltarea companiei etc. (acestea pot fi împărțite pe diferite zile din săptămână)
- gestionarea parteneriatelor
- managementul resurselor umane etc
2. Exerciții pentru o minte ascuțită.
  Exercițiile sunt făcute atât pentru corp, cât și pentru minte. Și discutam și aici, din nou, despre rutină. De data aceasta, rutina exercițiilor fizice va avea un efect remarcabil asupra abilităților noastre organizatorice și ne va ajuta să devenim mult mai productivi tocmai datorită dezvoltării acestor capacități.
3. Documentarea progresului.
  Atunci când suntem propriii noștri șefi, tot noi suntem cei care trebuie să verifice dacă sarcinile au fost executate la timp și dacă au fost îndeplinite cu succes. Dacă noi nu urmărim derularea unui proiect, atunci ne putem aștepta la rezultate slabe în viitorul apropiat. Vigilenta trebuie să devină, așadar, o trasătură exersată în mod frecvent.
  Trebuie, așadar, să trecem în revista periodic progresele înregistrate de noi înșine, de cei care lucrează împreună cu noi să dezvolte afacerea și asa mai departe. Trebuie să găsim timp pentru a evalua progresele și pentru a identifica aspectele pe care le avem de îmbunătățit. Si tot prin astfel de verificări ne putem da seama de elemente care țin de buget, de fluxul de numerar și de eventualele obstacole financiare pe care le-am putea întâmpina în viitor.

Infiintari rapide de firme SRL, SRL-D, SRL microintreprindere, PFA-uri si Intreprinderi individuale sau alte forme comerciale
CONSULTANTA GRATUITA pentru cea mai buna solutie in alegerea firmei:
Tel: 0747.220.176