joi, 14 martie 2019

Este memorabil numele firmei tale?

 Nu stiu cati dintre voi v-ati gandit cu atentie la denumirea firmei atunci cand ati infiintat-o insa eu m-am gandit intens si, ca sa aflu in perioada de dupa infiintare ca nu era cea mai buna solutie din punct de vedere al marketingului.
Daca ne gandim ca retinem usor nume unice, simple, care ne induc anumite senzatii deosebite, atunci ar trebui sa avem nume marcante, iesite din comun pentru companiilor noastre.
Din pacate, multi dintre noi am ales nume inspirate de mediul in care activam, de obicei un mediu comun. Trebuie spus ca un nume comun va fi asociat cu un lucru comun si automat se va forma aceasta senzatie in subconstient. Si pentru ca oamenii cauta lucruri unice, deosebite, care sa le satisfaca nevoia de nou si senzatia de evolutie, un lucru comun va fi usor uitat si trecut cu vederea dar un nume deosebit (gen Phoenix sau Atlas) va fi retinut mult mai usor si asociat cu ceva deosebit.
Companiile care au astfel de nume unice sau puternice dau imediat impresia ca ofera servicii unice si de calitate (si unele chiar o fac, desi nu toate din pacate).
Trebuie stiut ca nu e totul pierdut si ca printr-un marketing usor diferit iti poti asocia un nume deosebit, care sa transforme compania ta intr-o marca, un brand. Spre exemplu, daca firma ta se numeste SC Popescu Impex SRL (este doar un exemplu, fara nicio asociere evidenta), tu poti adauga un nume serviciilor sau produselor tale, o denumire deosebita, de impact, diferita de numele firmei.
Unele companii platesc sume de peste 2.000 de Euro pentru nume, logouri sau denumiri de impact iar marile companii ajung sa plateasca si sume de peste 30.000 de Euro pentru denumiri care le pastreaza in topul preferintelor consumatorilor potentiali.
Dar tine minte, daca ti-ai ales un nume bun, cauta sa-l protejezi cat mai curand la Agentiile de protejare a denumirilor precum OSIM in Romania sau EUIPO in UE deoarece acesta iti poate fi usor furat de catre concurenta atunci cand incepi sa urci pe scara succesului.
 Daca nu ai nicio idee despre un nume grozav si de impact si esti la inceput, in faza de a da firmei tale un nume, o idee buna ar fi sa-ti folosesti propriul nume sau o combinatie a numelor tale sau ale membrilor familiei. Exemplul cel mai cunoscut este probabil McDonald, afacere inceputa in 1940, cu un restaurant deschis de frații Dick și Mac Macdonald în San Bernardino, California. 
Mai departe, ascensiunea ta va tine intr-o foarte mare masura de calitatea serviciilor si a produselor pe care le oferi. 
Alegerea initiala a clientilor poate depinde de numele promovat dar, pastrarea lor si obtinerea de recomandari reale va depinde de ceea ce le oferi.
Succes!

Sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau 
Detalii despre marketingul, imaginea si promovarea afacerii tale, logo-uri sau sigle cat si despre afacerea in sine (consiliere, planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .


Articol scris si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 14.03.2019. (Bibliografie inspirationala: www.infiintarifirme-pfa.com si Marketingul serviciilor-Harry Beckwith)

ZLATE INFIINTARI FIRME