marți, 9 iulie 2019

Ce meserii vor disparea in urmatorii ani (ultima parte)

Imagine de <a href="https://pixabay.com/ro/users/tmeier1964-2034229/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1193318">Thomas Meier</a> de la <a href="https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1193318">Pixabay</a>
robot doctor
  6. Contabil primar. Toata contabilitatea primara, in prezent, poate fi deja inlocuita de calculator datorita internetului si a programelor contabile. O simpla scanare a produsului si deja vor fi generate toate actele la intrarea si iesirea acestuia din gestiune. Deasemeni contabilitatea mare, finala deja este  simplificata si in loc de 5 persoane care introduc informatii va fi suficienta una singura, iar in curand complet inlocuita de programe informatice inteligente!
7. Maturator. Deja ati vazut aspiratoarele inteligente care in curand vor fi duse la o scara superioara pentru a face curat si pe strazile noastre.
8. Sofer - de taxi, de curier, auto, tir, etc. Deja in Statele Unite s-au aprobat masini fara sofer pentru testare. Si, asa cum iti spuneam, vei chema un taxi terestru sau zburator, vei rosti destinatia si apoi te vei bucura (sper ) de o calatorie linistita pana la destinatie. Ai grija ca daca nu platesti, acesta nu iti va deschide usile si daca insisti te va amenda direct!
9. Chelnerul va fi inlocuit de un robot, paznicul simplu deasemeni, politistul de pe strada si el, iar unele trupe din armata sunt deja inlocuite de roboti.
10. Agent de turism. Cred ca stii ca iti poti cumpara vacanta direct de pe internet?
11.  Agent de asigurari. Intri pe site-ul unei companii de asigurari, iti alegi polita care te intererseaza, completezi datele si faci plata. Deja se intampla, din pacate nu la toate categoriile de asigurari dar ele sunt pregatite penru a fi lansate pe internet.
12. Avocatii sunt deja inlocuiti de sisteme si programe informatice verificate deja in Statele Unite si tarile vestice. Programele vor sti sa-ti spuna cum sa te pozitionezi in cazul unui posibil proces.
13. Industria de pantofi deja face pantofi si alte incaltari cu ajutorul imprimantelor 3D.
14. Alte meserii se vor schimba aproape radical si oamenii vor trebui sa se adapteze si sa invete continuu pentru a putea lucra cu programe informatice sau cu roboti.
15. De exemplu, electricianul simplu nu va mai fi capabil sa schimbe nici macar un bec daca nu va invata despre noile tehnologii. Acel bec va avea si un cip dar si alimentare diferita si astfel nu va mai putea fi montat si demontat de catre oricine!



Se estimeaza ca pana in 2030 (mai sunt doar 10 ani), vor ramane fara slujbe aproape un miliard de oameni si din pacate, vor trebui sa invete alte meserii noi pentru a putea sa isi castige traiul de zi cu zi.

Aceia care inteleg acest fenomen cauta si vor cauta in continuare si metode suplimentare de a-si mari venitul, deoarece in ziua de azi nu mai exista un loc de munca sigur. O solutie este sa incepi sa-ti oferi serviciile si cunostiintele pe cont propriu, part time sau full-time, sau sa te asociezi unei afaceri in crestere si sa incepi sa inveti cum sa castigi bani extra , la inceput cate o ora pe zi iar apoi dupa ce devii bun, sa continui cu norma intreaga.

Acum este cel mai bun moment de a face acest lucru deoarece, inca mai exista o slaba stabilitate a lucrurilor dar, nu este de durata si de aceea trebuie sa incepi ceva cat mai curand. 

Incepe ceva nou, incepe sa inveti o noua meserie de viitor sau cum spuneam, incepe-ti propria afacere, part time iar apoi full-time pentru a nu mai depinde de un loc de munca si in timp, in functie de dorinta ta, vei castiga mai multi bani astfel incat tu si familia ta sa va bucurati de o viata frumoasa. Dar nu da toti banii copiilor! Da-le doar atat cat sa porneasca pe cont propriu iar cu restul, infiinteaza o fundatie si poate vei reusi sa rezolvi vreuna din problemele umanitatii si astfel, atunci cand va veni momentul sa pleci dincolo, vei fi multumit de ceea ce ai realizat si impacat cu tine insuti.

In curand: Ce meserii sau ocupatii noi au aparut si vor apare in continuare...

Prima parte aici..

Articol scris si publicat de Paul Pintilie P. pentru pagina Infiintari firme si PFA. Data; 09.07.2019. 

Inspirat in scrierea acestui articol din programul de pregatire si afaceri.

Sfaturi si consultanta pentru deschiderea firmei la www.infiintarifirme-pfa.com sau 

Detalii despre marketingul, imaginea si promovarea afacerii tale, logo-uri sau sigle cat si despre afacerea in sine (consiliere, planul afacerii, vanzari, promo, buget, etc) la adresa https://www.facebook.com/reclama.marketing/ .